“Институцията Здравна каса трябва да работи в полза на пациентите и на обществото. С

...
“Институцията Здравна каса трябва да работи в полза на пациентите и на обществото. С
Коментари Харесай

Парите на пациентите отиват в бездънна каца, с която всеки управляващ си прави каквото поиска! Вижте още какво коментира Ангелина Бонева за здравната каса

“Институцията Здравна каса трябва да работи в полза на пациентите и на обществото. С дейностите си тя се е трансформирала в отдел на Министерството на финансите. За тях са значими цифрите, само че не и човешките животи” – това обвинение насочи пред Народоосвободителна въстаническа армия доктор Димитър Ленков, бивш заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Конкретният мотив е неналичието на аортни клапи в склада на кардиологичната болница „ Света Екатерина ”. Лекарите и пациентските организации сигнализират, че с наредбата си за по-евтини медицински произведения Касата на процедура е опразнила всички болнични хранилища.

“Самата политика, самото консумиране на средствата става по безусловно неправдив начин”, коментира Ангелина Бонева, член на Управителния съвет на центъра за отбрана на правата на пациентите.

“Пациенти се осигуряват цял живот. Къде са отишли парите? В бездънната каца, в която всеки може да бръкне и да си прави, каквото си изиска, стига да е упрявляващ”, допълни тя.

Ще умират ли пациенти, тъй като страната не заплаща за животоспасяващи медицински произведения? Гледайте мненията по тематиката във видеото.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР